Friday, June 30, 2023

Ilmaisen Armon Teologia (Article in Finnish)

 (This article is written in Finnish, although most of my blog is written in English)

Henry Vane the Younger
1613 –  1662 osallistui "Antinomistien"
kiistaan.

Mikä on ilmaisen armon teologia? Ilmaisen armon teologia on kristillinen näkemys, joka perustuu sola fide oppiin. Tämä merkitsee sitä, että voimme pelastua vain armolla uskon kautta (Efesolaiskirje 2:8).

Ilmaisen armon teologia kehittyi vahvasti dispensationalistisissä piireissä 1800-luvun jälkeen, mutta sitä ovat opettaneet monet ennenkin, kuten "Antinomismit" 1600-luvulla Amerikassa. 

Ilmaisen armon teologia perustuu siihen oppiin, että kun on kerran pelastunut on aina pelastunut. Kun uskomme, Jeesus ei koskaan päästä meistä irti (Johannes 10:28). Usko tarkoittaa luottamista, kun luotamme siihen mitä hän teki meidän puolestamme olemme ikuisesti pelastuneet, kuitenkin jos emme pidä Jumalan käskyjä, voimme menettää ikuisia palkintoja ja Jumala voi kurittaa meitä maan päällä. Jeesus puhuu ihmisistä, ketkä ovat "pienimpiä taivaan valtakunnassa", joka johtaa siihen tulokseen, että jopa kristitty kuka ei tee hyviä tekoja pääsee taivaaseen, vaikka ei saa palkintoja.

Jos haluat oppia lisää, voit lukea tämän artikkelin:
"What is Free Grace theology" - Charlie Bing

No comments:

Post a Comment

A Clear Biblical Gospel Presentation

(If you prefer to listen to the gospel in a video format, watch this video from the Youtuber "Onorato Diamante" whom I strongly re...